Welkom op de website van Yuna Doodles

Australian Labradoodles 

De Australian Doodle

Geschiedenis 

In de jaren 80 begon Wally Cochran van de Australische Hulphonden Vereniging met het ontwikkelen van een allergie vriendelijke hulphond. Dit om hulpbehoevende mensen die een allergie hadden toch een hulphond aan te kunnen bieden. 

Niet zomaar een kruising 

Hij begon met het kruisen van een Poedel (allergievriendelijke vachttype en intelligentie) met een Labrador (will to please) en gaf de nieuw ontstane hond de naam Labradoodle (F1).
Dit werk werd professioneel voortgezet door Tegan Park en Rutland Manor Labradoodles in Australie. Zij mengden er 4 andere rassen door (infusions), namelijk de Engelse Cocker Spaniel, de Amerikaanse Cocker Spaniel, de Ierse Water Spaniel en de Curly Coated Retriever.

Pur AL 

De Australian Labradoodle is heel anders dan zomaar een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Er is ruim 25 jaar selectie op vacht en karakter aan vooraf gegaan door deskundigen. Een pure bred Australian Labradoodle (pure AL) heeft minstens 7 generaties nodig! Klik hier om meer te lezen over de rasstandaard

Maten

Er zijn 3 maten doodles namelijk, De Miniatuur 35 - 43cm met een gewicht tussen de              7 - 13kg. Het Medium formaat 44 - 53cm met een gewicht tussen 14 - 23kg, en als laatste het formaat Standaard 54 - 63cm met een gewicht tussen de 24 - 35kg.

Vacht

Er zijn twee vacht soorten.

Wolvacht. Deze vacht is krullend dik en dicht

Fleecevacht , In twee varianten: Curly fleece Losse krullen, het haar is spiraalvormig 
Wavy fleece Deze vacht is golvend, opener.

Kleuren

De basis-kleuren van de Australian Labradoodle zijn: Zwart, cream, rood, chocolade, lavend, karamel
De verschillende patronen: Solid, white marking, parti, phantom, sable, brindle